Biyolojik Arıtma: Atıksuda çözünmüş halde bulunan ve fiziksel veya kimyasal yöntemlerle istenilen düzeyde giderilemeyen organik esaslı katı maddelerin mikroorganizmalar yardımıyla atıksudan uzaklaştırılması işlemidir. Endüstriyel atık suların arıtımında biyolojik arıtma uygulamaları olan aktif çamur sistemleri, biyofilm sistemleri, stabilizasyon havuzları, havalandırmalı lagünler ve damlatmalı filtreler kullanılmaktadır. Aktif çamur sistemi; dengeleme, havalandırma, çöktürme ve dezenfeksiyon ünitelerinden oluşmaktadır

Biyolojik prosesler nedir?
Biyolojik prosesler, atık sudaki biyolojik olarak parçalanmış ve çözünmüş organik maddeleri çöktürme havuzunda çöktürerek gidermek üzere, çökebilen biyolojik ve inorganik floklara dönüştürmek amacıyla kullanılırlar. 
Evsel Atık İçme Suyuna Çevirme Ultra Filtrasyon ne işe yarar?

Atık suların hangi derecede arıtılacağı sevk edileceği ortamın duyarlılığına suyu kabul edebilmesine, arıtıldıktan sonra tekrar kullanılıp kullanılmayacağına, kullanılama durumu varsa nerede kullanılacağına bağlıdır. Yani atık su artımının hangi düzeyde olacağı suyun arıtılma amacına bağlıdır.

Evsel atıklar için arıtma basamakları sırasıyla fiziksel, biyolojik ve ileri arıtma olarak sıralanabilir.

İlk basamak olan fiziksel arıtmada suyun içerisinde bulunan çöp olarak nitelendirilen kaba malzemeler, suyun yüzeyinde bulunan yağ ve köpüklerle dibe çökmüş olan kum gibi maddeler giderilir.

 

 

Şimdi Ara